Rejser kan skabe nye bekymringer

Rejser kan skabe nye bekymringer

Nogle hjertesvigtpatienter er tilbageholdende i forhold til at rejse eller tage på ferier. En rejse bryder med dine vante omgivelser. Nogle oplever at blive bekymrede og urolige, når deres rutiner bliver brudt. Du kan dog gøre meget for at forberede dig godt, så du stadig har mulighed for at tage på korte eller længerevarende rejser, hvis du har lyst til det.

Flyrejser når du har hjertesvigt
Flyrejser er sædvanligvis ikke et problem, på trods af at iltniveauet i kabinen er en lille smule lavere. Hvis du har en forværring i dine symptomer, fx i form af øget åndenød eller nylig vægtstigning, bør du konsultere din læge.

Flyrejser med pacemaker
Hvis du har implanteret en pacemaker, bør du gøre opmærksom på det ved sikkerhedstjek. Selve sikkerhedskontrollen eller flyrejsen påvirker ikke din pacemaker. Ved længere rejsetid i siddende stilling, kan du få hævede ankler/ben og nogle gange muskelkramper. Sørg derfor for at:
  • Strække dig regelmæssigt
  • Rejse eller bevæge dig, som det nu er muligt i flyet
  • Sørge for at drikke rigeligt med vand
  • I nogle tilfælde kan din læge anbefale dig at bruge knæhøje støttestrømper for at forebygge udvikling af blodpropper i dine bens dybereliggende vener
Medicin på rejsen
Det er meget vigtigt, at du husker at medbringe en opdateret medicinliste med både handelsnavn samt navn på medicinens indholdsstof. Husk også at medbringe din medicin i håndbagagen og endeligt i en mængde, der mindst svarer til rejsens varighed samt nogle ekstra dage. Hjertemedicin kræver ikke pillepas.

Medicinsk forhåndsvurdering af din sygdom
Som hjertesvigtspatient kan det være relevant at få vurderet, om din kroniske eller nuværende sygdom også vil være dækket på din rejse, hvis du skulle få brug for behandling. Den vurdering kaldes en medicinsk forhåndsvurdering. Rejseforsikringer dækker kun ved akut opstået sygdom og skader på rejsen.

Er du kronisk syg, behøver du kun at kontakte SOS International, hvis du har fået ændret i din medicin, eller hvis din sygdom har krævet ekstraordinære lægeundersøgelser (udover de almindelige, planlagte kontroller), inden for de seneste to måneder før din afrejse.

Har du, eller har du haft, en livstruende sygdom, eller er du i et udredningsforløb, hvor du afventer yderligere undersøgelser eller behandlinger efter din hjemkomst, anbefaler vi dig at søge om en medicinsk forhåndsgodkendelse.

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål eller behov for gode råd kan du ringe til Hjertelinjen, hvor der bl.a. sidder professionelle sygeplejersker klar til at rådgive dig.


Share by: